De carnavalsoptocht van 2021 werd digitaal gelopen. In samenwerking met ‘Typisch Tessy’ maakte ‘Fijn dat jij er bent- illustraties’ een vrolijk filmpje van de beelden van de optocht van 2020.

‘Typisch Tessy’ maakte de papieren poppetjes van de deelnemende kinderen en ‘Fijn dat jij er bent’ maakte het filmpje tot een geheel. Het was zo’n een succes, dat de jury naast de eerste prijs ook de ‘Helpende handjes bon’ toekende.

In opdracht van

Typisch Tessy en Ontwerpstudio Fijn dat jij er bent

Inleiding filmpje

Tijdens deze rustige coronaval heeft Ferry van de Zanden alle tijd om nu eindelijk eens de oude weekbladen te lezen. Verbaast vertelt hij aan zijn makker Lamme Frans dat: ‘Wè loate nie los! We blèvè overal plèkke!’ de kinderoptocht gewonnen had in 2020. Maar door de storm konden ze niet mee doen aan de grote optocht en ook dit jaar kunnen ze de optocht niet lopen.

Maar lamme Frans ziet het probleem niet. Hij heeft gehoord dat er in Dun Birrekoal een digitale optocht is dit jaar en dat dat voor deze generatie eigenlijk ook veel fijner is. Die maken een Avatar (een digitaal poppetje van jezelf) aan en lopen de optocht digitaal achter hun computer lekker warm binnen. Ideaal voor generatie Z ?