Het boek ‘Ode aan de Knuffel’ is gemaakt door de twaalfjarige Melvin Erkemeij. Een jongen met een groot hart en dat uit zich onder andere in projecten waarmee hij anderen kan helpen. Een van zijn eerste projecten was zelf een knuffel ontwerpen voor kinderen die getroffen waren door oorlog of een natuurramp. Melvin ontwierp een vos met in zijn buidel een klein kuikentje. Deze werd door enthousiaste vrijwilliger 350 keer in verschillende gekregen stofjes genaaid. Melvin is zelf naar Nepal gereisd om de knuffels uit te delen aan kinderen die door een aardbeving getroffen waren.

Na andere projecten is Melvin het boek Ode aan de Knuffel gaan maken, een boek met vele verhalen over wat knuffels voor mensen en ook dieren kunnen betekenen. Vele verhalen worden vergezeld door een illustratie van de door Melvin zelf ontworpen vos en kuikentje uit zijn eerste project. Elk toepasselijk bij het verhaal en net zoals de echte knuffels, allemaal in een ander stofje.

Meer weten? Kijk op www.peacebymelvin.com Van de opbrengst van het boek gaat hij een event voor kinderen die erg gepest worden.

In opdracht van

peacebymelvin.com