• 1. Wat is de werkwijze?

  Stap 1 Ontdekfase

  Naar aanleiding van je vraag, gaan we in een gesprek en komen tot jouw wens. Ook sta ik open voor nieuwe technieken en ideeën, dus er is veel mogelijk. Het eindelijke plan zet ik op papier en dan volgt een offerte.

  Stap 2 Concept fase

  Wanneer de offerte akkoord is, ga ik schetsen en/of maak ik opzet voor de layout. Deze wordt met  besproken en bepaald hoe er verder wordt gewerkt.

  Stap 3 Uitwerkfase

  Wanneer de schets goedgekeurd is, ga ik verder met het uitwerken van de illustratie. Nadat deze is uitgewerkt, krijgt je ze te zien en is er nog ruimte voor kleine wijzigingen.

  Stap 4 Leveringsfase

  Bij akkoord illustratie krijgt je de definitieve illustratie digitaal geleverd in het juiste formaat zoals afgesproken, zodat je het kan gaan gebruiken. Of ik lever de al gedrukte kaarten/posters/folder of wat dan ook, indien we dat hebben af gesproken.

 • 2. Wat zijn de kosten?

  Elke illustratie is maatwerk. De prijs wordt bepaald door hoeveel werk er in het project gaat zitten. Het is ook afhankelijk van jouw wensen; wil je veel details, lijntekening of meerdere illustraties. Ook hangt het af of je enkel een illustratie wilt of een totaal eindproduct, zoals bijvoorbeeld een gedrukte kaart.

 • 3. Zijn de offertes vrijblijvend?

  Zeker, het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. De offerte is twee maanden geldig.

  Als je nog niet precies weet wat je wilt, dan kunnen we ook geheel vrijblijvend samen brainstormen.

 • 4. Hoeveel tijd kost maken voor een illustratie?

  Dat hangt helemaal van jouw wensen af. Het hangt van de hoeveelheid werk af; een groot en gedetailleerd werk kost natuurlijk meer tijd.

  Bij aanvang van de opdracht zullen we in overleg een einddatum bepalen en ook de overlegmomenten, zodat het realistisch blijft de einddatum te halen.

 • 5. Is het mogelijk tussentijds dingen aan te passen?

  Zeker, pas als de schets is goed gekeurd zal er verder gegaan worden met de uitwerking. Bij de uiteindelijke uitwerking is het ook nog mogelijk om kleine wijzigingen aan te geven. Hiervoor zijn maximaal twee rondes inbegrepen.

 • 6. Hoe wordt de illustratie geleverd?

  De illustratie wordt digitaal geleverd in gangbare bestanden in het juiste formaat, zodat je hem kan gaan gebruiken.

  Tenzij je voor een totaal gedrukt product heeft gekozen, dan lever ik de kaart/poster/flyer enz. in de gewenste oplage.

 • 7. Wat zijn de auteursrechten over de illustraties?

  De rechten van de illustraties liggen altijd bij de maker, tenzij deze tegen meerprijs zijn overgedragen.

  Zie de Algemene voorwaarden illustraties

 • 8. Mag je de gemaakte illustratie overal voor gebruiken?

  De gemaakte illustratie mag je alleen gebruiken voor waar hij in eerste instantie voor is gemaakt, zoals afgesproken in de offerte.

  Voor publicatie of gebruik ergens anders kun je contact met me op nemen.

  Als je de rechten heeft afgekocht, dan mag u de illustratie overal en onbeperkt gebruiken.

  Zie de algemene voorwaarden

 • 9. Is het mogelijk om de illustratie in een gedrukte vorm te krijgen?

  Ja zeker, naast een illustratie, kun je ook een gehele poster, kaart, flyer laten ontwerpen en deze in gedrukte vorm en juiste oplage geleverd krijgen.